sobota, 06. april 2019

7. dan


Na šesti dan naše izmenjave smo se prebudili v toplo jutro, na poti do pekarne nas je pozdravilo pomladansko sonce, ki nam je dalo moči za nov delavni dan. Najprej smo imeli slasten zajtrk, potem pa smo pot nadaljevali do srednje kemijske šole, kjer smo že tretji dan zapored opravljali laboratorijsko delo. Današnja vaja je bila nadaljevanje prejšnje, saj smo po isti (Winklerjevi) metodi ugotavljali koncentracijo kisika v pitni in rečni vodi. Zaradi naše laboratorijske podkovanosti smo delo zaključili predčasno, z našim delom pa je bila zadovoljna tudi profesorica, ki sicer zaradi neznanja angleščine tega ni znala povedati, a se je to dalo razbrati iz njenega izraza na obrazu.

Po kratkem premoru je sledila ura angleščine, pri kateri smo skupaj s poljskimi dijaki sestavljali jedilnik poljskih in slovenskih jedi. Zaradi naše vztrajnosti nam je naš poljski mentor zagotovil odbojkarsko tekmo s poljskimi dijaki iz tretjega letnika. Na tujem terenu smo se dobro znašli, kljub temu da je bila njihova telovadnica v primerjavi z našo precej manjša in dotrajana. Tekmo smo sicer dvakrat izgubili, a smo se pri tem močno zabavali in dobro razmigali.

Sledil je odmor za kosilo. Po kosilu so dekleta obiskala narodno galerijo, kjer so si ogledala umetniška dela poljskih umetnikov iz obdobja romantike ter realizma, fantje pa smo se odpravili k počitku in bomo mesto podrobneje odkrivali v prihodnjih dneh. Najlepša slika v zbirki se je imenovala Pochodnie Nerona (Neronove bakle), ki jo je naslikal Henryk Siemiradzky, ki je živel med letoma 1843 in 1902.  Po dvournem krepčilnem spancu je zopet napočil čas za večerjo, zato smo se znova odpravili v restavracijo Koko, kjer smo se najedli mlincev z gobami in zeljem. Po večerji smo se skupaj odpravili še v katedralo na glavnem krakovskem trgu in poslušali prelepo petje. Nazadnje smo se le odpravili proti apartmajem, kjer smo napisali tale blog, kasneje pa smo kartali in gledali filme.
Ni komentarjev:

Objavite komentar