ponedeljek, 08. april 2019

9. dan


Če se nikoli prej na izmenjavi nismo zares naspali, je bila nedelja izjema. Vstali smo pozno in se odločili, da tokrat ne bomo zajtrkovali v naši gostilni Koko, temveč da si bomo »zajtrk« naredili kar sami. Po zajtrku smo se odločali, kaj bi lahko na ta dan počeli. Nismo se želeli pretirano utruditi in  kot je izjavila Hana, je tudi Bog v nedeljo počival. Nato smo se vseeno odločili obiskati živalski vrt, saj nas je spomladansko sonce kar klicalo ven, tako smo na pot odrinili okoli druge ure. Do živalskega vrta, ki je na obrobju mesta, smo se malo sprehodili, malo smo se vozili s tramvajem in avtobusom in ob tem pilili svoje navigacijske sposobnosti.

V živalskem vrtu smo lahko občudovali polno različnih živali: mnogo raznovrstnih ptičev, med drugimi pingvine, pelikane in flaminge, divje mačke kot sta ozelot, fenek in snežni leopard, različne vrste opic kot so šimpanzi in sajmiriji (tako opico, po imenu Ficko, je imela Pika Nogavička). Vmes smo božali tudi osle, ponije in kozice.

Ko smo se sprehodili čez celoten živalski vrt, je bila ura že pet in odpravili smo se proti mestu. Na poti smo se odločili, da bomo šli direktno na večerjo in tako nam je uspelo, da za spremembo nismo zamudili, temveč smo bili celo prezgodnji. Po večerji smo se odpravili v naše sobe, kjer smo prebili čas z druženjem, zvečer pa so se fantje odpravili še k maši.
Ni komentarjev:

Objavite komentar