ponedeljek, 01. april 2019

1. in 2. dan

Na lepo sončno soboto smo se zbrali pred šolo in se odpravili proti Benetkam, natančneje na letališče Treviso, kjer smo okoli sedme ure zvečer vzleteli ter po dobri uri in pol varno pristali na poljski zemlji. Za nekatere dijake je bil to prvi let in še dobro, da ni bilo nobenih turbulenc ali tehničnih težav. Na poljskem letališču nas je že pričakoval mladi voznik, ki nas je zapeljal do naše nastanitve v centru Krakova. Po namestitvi smo naš prvi dan zaokrožili še z večernim sprehodom po mestnem jedru in hitro večerjo.

Drugi dan smo se nekateri s težavo prebudili, drugi pa so že opravili jutranji tek. Ob zajtrku v restavraciji Koko smo spoznali našega poljskega vodiča in mentorja Daniela, ki nas je nasmejano pričakoval. Po obilnem zajtrku smo se odpravili na naš nedeljski izlet. Odpeljali smo se proti narodnemu parku, ki je najmanjši park na Poljskem in nosi ime Ojcow ter je od Krakova oddaljen le dobrih 30 km. V parku prebivajo tudi bobri, ki jih žal nismo srečali. Smo pa zato plezali po skalah in se naužili lepega razgleda. Želeli smo si ogledati tudi grad Wojcowe v ruševinah, a je bil  zaprt in se ironično odpira šele naslednji dan.
Nato smo se odpravili do gradu Pieskowa Skala, kjer smo si ogledali kronološko urejeno zbirko umetnin od renesanse do moderne. Omenjeni renesančni grad je zgradil kralj Kazimir III in velja za najboljši grad na Poljskem iz tega obdobja.
Po izletu smo večerjali v isti restavraciji, kjer smo zjutraj zajtrkovali, vendar smo bili tokrat močno razočarani, saj smo na obrok čakali več kot eno uro. Po večerji smo se še na hitro sprehodili po mestu in se odpravili domov, kjer smo s "skupnimi" močmi pisali tale blog.
Veselimo se že jutrišnjega dne, ko bomo poljskim prijateljem predstavili našo šolo in državo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar