ponedeljek, 15. april 2019

13. dan

"Dobro jutro" so se ob trkanju zaslišali glasovi profesorice Bojane, ki nas vestno zbuja vsako jutro. Fantje smo premraženi vstali iz postelj, saj je Miha ponoči pustil odprta okna, v Krakovu pa se je zadnja dva dni precej ohladilo. Na telefonih smo preverili stopinje in bile so samo 4 stopinje, kar pomeni, da se je skoraj čez noč ozračje ohladilo za dobrih 10 stopinj.

Po zajtrku v kavarni, kjer si vsako jutro iz pestre ponudbe lahko izberemo okusne pekovske izdelke ali sendviče, smo se spet odpravili proti kemijski šoli. Tokrat smo izvajali  poskus oksidacijskega potenciala v vodi. Po prepletu titracij in računov smo opravili laboratorijsko vajo tega dne. Nato je sledil sprejem pri vodstvu inštituta, kjer nas je zelo toplo sprejela ravnateljica. Po prijetnem pogovoru smo se odpravili na kosilo v bližini, po kosilu pa nazaj do apartmajev.

Ob tretji uri smo imeli sprejem na univerzi, in sicer na Filološki fakulteti Jagiellonski, saj se je profesorica po mailu dogovorila, da bomo obiskali izbirni predmet iz slovenščine, ki se ga učijo poljski študenti, ki študirajo slovanske jezike. Na univerzi so nam pripravili topel sprejem, študenti pa so nas presenetil z njihovim znanjem slovenskega jezika. V samo dveh letih so se slovenščine naučili do te mere, da se lahko tekoče in spodobno sporazumevajo v slovenščini. Dve zabavni in sproščeni uri, ki smo jih preživeli na univerzi, sta hitro minili, profesorica, ki tam uči, nam je med drugim razložila tudi poljsko glasoslovje in nekaj pravil zapisovanja besed. Sledila je večerja, po večerji smo se odpravili domov ter zaradi slabega vremena ostali kar v apartmajih, kjer smo si vsi skupaj ogledali film, nato pa se odpravili na zaslužen počitek.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar